Songfestival

Songfestival

Op 11 november 1965 werd in Huize Ditsel voor het eerst het Kiek ze Kieke Carnavals Schlager Songfestival, zoals dat toen nog zo heette, georganiseerd. Sindsdien zijn er talloze Knotsenburgse meezingers voortgebracht, dat dus in het verleden een gouden greep was en waardoor dit natuurlijk ons evenement van het jaar is geworden.
Inmiddels valt dat ook onder het cultureel erfgoed van Nijmegen, vindt men in Knotsenburg.
En daar moet onze stedelijke overheid het toch wel mee eens zijn, want Schlagers van roemrijke namen uit de Knotsenburgse historie klinken ieder jaar weer in vele café’s  uit de luidsprekers.
Deze muzikale carnavalskriebels slaan gelukkig over naar de jeugdige talenten, waardoor jongeren staan te trappelen om een bijdrage te leveren aan dit muziekfestijn.

Sinds het vorig seizoen kreeg het Songfestival met de organisatie ondersteuning van de Waoterjokers. en dat was een enorm succes.
Want ook zij vinden dat het cultureel gedachtegoed ook voor de generaties na ons beschikbaar moet blijven.    
Inmiddels is ook besloten om voortaan het Songfestival na de Prinsenproclamatie te laten plaats vinden, zodat het nieuwe kabinet niet incognito mee mag te genieten.

Wil je deelnemen aan het Kiek ze Kieke Songfestival?

Naast de vertrouwde mogelijkheid om deel te nemen met een heel nieuw lied, is het ook mogelijk om in te schrijven met een lied dat gemaakt is op een bestaande melodie.

Wil je er ook bij zijn? Grijp nu je kans en schrijf je in. Laat je inspireren door die zomerhit, die gouwe ouwe of dat melodietje waar je zo blij van wordt.

Het is vanaf 14 augustus weer mogelijk om je in te schrijven voor het 57e songfestival in.

Hierbij dan ook dé OPROEP aan iedere artiest, tekstdichter, muziekschrijver of aan eenieder die het Carnavalslied en Knotsenburg een warm hart toedraagt.

Schrijf je in, en doe mee aan alweer het 57e Songfestival op zaterdag 25 november 2023!

Naast de vertrouwde mogelijkheid om deel te nemen met een heel nieuw lied, is het mogelijk om in te schrijven met een lied dat gemaakt is op een bestaande melodie. Heb je altijd al een keer willen deelnemen, grijp nu je  kans en schrijf jein. Laat je inspireren door die zomerhit, gouwe ouwe of melodie waar je blij van wordt.

Heb je al vaker deelgenomen aan ons songfestival, dan hopen we je op 26 november op het podium mogen zien. Zodat we opnieuw kunnen genieten van uw bijdrage aan het Nijmeegse carnavalslied!

Inschrijving kan uitsluitend digitaal via mail! songfestival@kiekzekieke.nl . De sluitingsdatum is 25 oktober

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van CV Kiek ze Kieke,